www.sundsvall.se använder kakor (cookies). Klicka OK om du godkänner att kakor lagras på din dator.   OK     Om kakor

Slalombackar

Sundsvall har fem slalombackar. Backarna är familjevänliga, några är anpassade för funktionshindrade och några har World Cup status.

Pulkbacke, rails, Fun Park och lekland, valmöjligheterna är stora i de fem backarna. I en del av backarna kan du även hyra skidor eller anmäla dig till en skidskola.

Sportlovskortet 2015

Kortet som gäller i sex backar finns nu till försäljning i Kulturmagasinet, Turistbyrån eller i en backe nära dig.

Läs mer om sportlovskortet 2015Ikon för nytt fönster


Nolbybacken

Backen ligger i Kvissleby och är World Cup-gorkänd för slalom. Med 2 liftar och 4 nedfarter där den längsta nedfarten är 700 meter med en fallhöjd på 150 meter. 400 meter lång Fun Park med hopp och rails och handikappanpassad barnbacke, passar hela familjen. Här finns skiduthyrning, skidverkstad, skidskola och servering i Cafe slalom.
Backen ägs och drivs av Nolby Alpina.

Telefon: 060-51 37 80

Sidsjöbacken

Familjebacke med Funpark, skogsslinga i Shredwoodskogen, skid-, bräd- och långfärdsskridskouthyrning, skidverkstad, skidlek, skidskola, pulkbacke, värmestuga för 60 personer och servering.

Backen ligger i Sidsjö, vid vackra Sidsjön med gratis vinterfiske, skridskoåkning, gåspår och skidspår runt sjön. Backen ägs och drivs av Sundsvalls kommun.

Skiduthyrning, skidverkstad och Café drivs privat.
Skiduthyrning och café

Telefon: 060-15 39 18

Skönviksbacken

Backen ligger i Skönvik nära Timrå. Distriktets längsta slalombacke på nästan 900 meter med två liftar, hopp och skogsslinga. Skidskola, restaurang i Skönviksstugan.

Telefon: 060-56 72 66, 070-654 54 01

Sundsvalls slalombacke

Backen ligger på Södra berget i centrala Sundsvall. Familjebacke med tävlingsbacke i world cup status, backen är 650 meter lång och har en fallhöjd på 142 meter med två nedfarter. Hopp för big jump, funpark med rails och hopp samt halfpipe. Klubbhus med servering.
Backen drivs av Sundsvalls slalomklubb.

Telefon: 060-12 74 03

Vettenbacken

Vettens skidanläggning i Liden, drivs av Vetten Alpina. Backe för hela familjen med uthyrning av skidor och brädor, skidskola och pulkbacke. Backen ligger intill Vättabergets hembygdsgård med enklare restaurang. Fem nedfarter när det är tillräcligt med natursnö.

Telefon: 0692-104 80

Getbergets slalombacke

Getberget erbjuder bra skidåkning i en backe med fallhöjd på 150 m och längd 500m. Det finns en bygellift till toppen av backen och en knapplift i barnbacken, det ger bra liftkapacitet med korta liftköer. Vid foten av backen finns en servering. Här serveras kaffe med bröd, smörgåsar, toast med mera. En skön värme sprider sig ifrån braskaminen.
Backen ligger i Ånge kommun, cirka 7 mil väster om Sundsvall

Kontakt

Fritidsinformation
Telefon: 060-19 20 10