Aktuell skidspårspreparering

Vi tackar för denna säsong och laddar för en ny härlig skidsäsong i nov/dec.

Friluftscentrum Södra Berget

Så fort ett spår är preparerat uppdaterar vi den här sidan via sms - direkt från spårprepareraren. Längre ner på sidan finns Södra Bergets vind och temperatur samt skidspårskartor.

På Södra Berget preparerar vi både för skate och klassiskt - dessa spår måste du köpa spårkort till - alla andra skidspår i kommunen är fria att åka i.

Dagkort
köper du i spårkortsautomaten placerad intill omklädnings- och duschbyggnaden vid parkeringen.
Säsongskort köper du i Raststugan vid Friluftscentrum på Södra Berget, Turistbyrån vid Stora Torget eller via www.visitsundsvall.se.
Entré till omklädning och dusch köper du i Raststugan.

Ladda ner appen för skidspår

Via din mobil kan du kostnadsfritt ladda ned en app för att se aktuell skidspårspreparering direkt i mobilen och till exempel var toaletter finns.
Här kan du se hur sidan ser ut

Södra spårområdets elljusspår

Data om aktuell spårstatus läggs ut när skidsäsongen startar

Södra spårområdets övriga skidspår

Data om aktuell spårstatus läggs ut när skidsäsongen startar

Öppettider Raststugan vid Friluftscentrum

Spåravgifter

Spåravgifter på Södra Berget

Södra Bergets vind och temperatur

Nedan kan du se hur vädret på Södra Berget är just nu. Informationen uppdateras automatiskt och du kan även se vilket klockslag aktuell väderinformation insamlades.

Mätpunkten för denna information är vid sekretariatstornet på Ängen vid Friluftscentrum där själva mätstationen sitter.
Du även kan se bilder från Södra Berget via vår webbkamera - se i högerspalten på den här sidan..

Vind 0,0 m/s   N
Temperatur 15,0 grader
Luftfuktighet 80 %
Senast uppdaterat 05:49

Norra spårområdets elljusspår

Norra spårområdets övriga skidspår

Belysning i spåren

Alla elljusspår enligt ovan är tända till 23.00.
Belysningen tänds 06.00 på morgon och släcks när det blir ljust.

Kartor över Sundsvalls skidspår

Fritidsinformation