www.sundsvall.se använder kakor (cookies). Klicka OK om du godkänner att kakor lagras på din dator.   OK     Om kakor

Matfors servicehus

Vi vill att du ska leva att gott liv här på Matfors Servicehus och vi försöker alltid tillgodose dina önskemål.

Välkommentill trivsamma Matfors servicehus!
Entrén till Matfors servicehus., foto: Axel Antonsson
 

Matfors Servicehus ligger två mil väst om Sundsvall, mitt i natursköna Matfors. Bor du här så har du nära till vårdcentral, folktandvård och apotek, frisör, affärer bank, restauranger, bibliotek samt bad- och sporthall. Matfors har även en spelbutik som är ombud för Systembolaget och det finns goda bussförbindelser till Sundsvall.

Huset innehåller 66 lägenheter fördelade på 3 våningsplan, alla lägenheter har uteplats eller balkong. I huset finns även fotvård, café, en lunchrestaurang som har öppet på vardagar samt Träffpunkten som är en naturlig samlingsplats för våra boende.

Vårt mål

Vi vill göra det goda livet möjligt för dig genom att vi ser dig som den du är med dina individuella behov.  Vi vill att du ska känna att du är delaktig i utformandet av den hjälp du får och att du lever ett så självständigt liv som möjligt. Det gör vi genom att ge dig möjlighet att bibehålla eller återfå kroppens normala funktioner så långt det är möjligt. 

Målet är att ge omvårdnad av den bästa kvalitén så att du känner trygghet, trivsel och får livskvalitet.  Vi jobbar för att du ska känna glädje och ha något att se fram emot varje dag. Du ska få ett respektfullt bemötande med engagemang och ödmjukhet.

Så jobbar vi för att nå målet

Redan innan du flyttar in så erbjuder vi dig ett hembesök av din blivande kontaktperson samt vår sjuksköterska. Allt för att inflyttningen ska bli så trygg och naturlig som möjligt. När du flyttat in så erbjuds en halv dag med din kontaktperson för att visa dig runt i huset och så att ni kan lära känna varandra.

Kontaktpersonens roll är att ha en extra omsorg om dig när det gäller den personliga omvårdnaden, dina övriga behov samt kontakt med dina anhöriga. Tillsammans med din kontaktperson så planerar ni sedan hur du vill ha dina beviljade insatser utförda. Vill du ha en anhörig med vid det tillfället så går det naturligtvis alldeles utmärkt.

Matfors Servicehus har även ett boenderåd med representanter från våra gäster, frivillig- och pensionärsorganisationer, kyrkan, anhöriga och personal. Här tas våra gästers  önskningar och behov upp.

Aktiviteter och utevistelser

Vi vill att du ska leva att gott liv här på Matfors Servicehus och för många innebär det att få göra någonting som känns meningsfullt och ger skaparglädje. Vi erbjuder därför verksamhet i form av bingo, pratstunder, läsecirklar, sång och gymnastik med mera.

Vi har även aktiviteter utomhus som t ex grillning, frågeslinga och allsång. Huset har även ett café som är öppet på vardagarna. Varje år arrangerar vi en restaurangafton som brukar vara mycket populär. Vi brukar uppmärksamma alla högtider lite särskilt och det kan märkas genom att vi har någon form av underhållning och god förtäring.
Vi har även ett samarbete med Matfors Allaktivitetshus och olika församlingar som arrangerar olika evenemang i huset.  Det finns även möjlighet att låna caféet vid fester och högtidsdagar. Vi hissar gärna flaggan i topp på vår vackra innergård för att uppmärksamma din födelsedag om du så önskar.

Matfors Servicehus har en fin innergård med träd och buskar som inbjuder till utevistelse. Det finns flera uteplatser samt ett lusthus och en pergola.

Beviljade aktiviteter i ditt bistånd planeras efter ditt önskemål och vi försöker alltid tillgodose dessa så långt vi bara kan.

Kontakt med anhöriga

Anhöriga är alltid välkomna och vi strävar att ha en bra kontakt med dem. Tillsammans med dig så utformar vi hur du vill att kontakten med dina anhöriga ska vara. Till exempel så arrangerar vi årligen en restaurangafton där dina anhöriga är välkomna att delta om du så önskar.

Kontakt

Matfors servicehus
Skölevägen 15
864 31 Matfors
Fax: 060-19 28 25

Hitta på karta


Eva Mårtensson
Områdeschef
Telefon: 060-19 28 12
070-371 30 72

Arbetslag 1
Telefon:060-200 23

Arbetslag 2:
Telefon  060-200 24

Lämna synpunkter