www.sundsvall.se använder kakor (cookies). Klicka OK om du godkänner att kakor lagras på din dator.   OK     Om kakor

Baldersvägen 76

Gruppboende Baldersvägen, foto: Intern

Gruppboende Baldersvägen 76

Gruppboendet på Baldersvägen 76 är centralt beläget i Haga, väl integrerat med övrig bebyggelse och naturskönt.

Här har vi nära såväl till naturområdet på Norra berget som till affärer och daglig verksamhet. Vi har också goda bussförbindelser.

På gruppboendet, som har funnits sedan år 2000, bor fem funktionshindrade personer från fyrtioårsåldern och uppåt med främst grav utvecklingsstörning. Tre boende är i verksam ålder och deltar i daglig verksamhet.

Vårt arbete på Baldersvägen 76 är det viktigaste att ge ett värdigt bemötande till de boende och hjälp i deras dagliga livsföring med allt som de inte klarar av att göra själva så att de kan leva ett värdigt liv. I vårt bemötande är det centralt att respektera de boendes integritet samt det självbestämmande de kan ha i vardagens alla små val.

En bra arbetsmiljö för oss i personalen skapar harmoni och lugn för de boende. Vi är idag åtta ordinarie personal som arbetar här varav två arbetar enbart med vaken natt. Det gör att det alltid finns någon till hands om det händer något eller om de boende vill prata med någon.

Vid boendet har de boende en eller två kontaktpersoner i personalen som har ett extra ansvar för dem vad gäller ekonomi och inköp. Det övergripande ansvaret för de boende vad avser god omvårdnad och allas välbefinnande har vi alla gemensamt som personal.

I verksamheten ingår som personal en vana att arbeta flexibelt med vardagens alla små problem och lösa dem. Vi är också vana att bemöta anhöriga, kontaktpersoner och gode män på ett välkomnande sätt med tid för var och en som kommer till oss.

Utflykter brukar vi främst göra tillsammans på sommaren och det kan innebära en gemensam resa för de boende men också dagsutflykter hemmavid. Vi tycker om att vara utomhus på promenader men också att mysa och äta ute tillsammans på den fina altanen då årstiden medger det.

Kontakt

Gruppboende Baldersvägen 76
856 40 Sundsvall
Telefon 060-15 96 74
Fax: 060-15 96 83

Kerstin Jönsson
Områdeschef
Rådhusgatan 34
851 85 Sundsvall
Telefon 060 - 19 28 11
070 - 675 88 45